- Nederhop Vidz -

De revolutie start hier.

Het is tijd voor een speciale blog voor videoclips (en soms tapes...) uit de Nederlandse hiphopscene. Zoals je nu al vermoedt, op deze blog worden alleen videoclips gedropt van Nederlandse bodem. Nederhop Vidz is in het leven geroepen om hiphop in en uit Nederland beter op de kaart te zetten.

Omdat de meeste Nederlandse video's niet ter download aangeboden worden, biedt Nederhop Vidz de clips naast streamingformaat ook in 3gp- en mp4-formaat, zodat er optimaal profijt gemaakt kan worden van de videoclips.

Geniet ervan en support NL hiphop!

- Ampirex, Nederhop Vidz

zaterdag 17 mei 2008

Riske De Rat - In Het Gebouw Bwoy

In het gebouw bwoy! Zo luidt de titel van de gratis mixtape van Riske de Rat. Deze Rotterdammer heeft op jonge leeftijd al een flinke historie achter zich liggen als het gaat om graffiti en produceren. Tegenwoordig is hij al een tijd bezig op de mic. En hij vindt het nu eindelijk tijd om zijn muziek naar buiten te brengen. “Hip hop gebracht vanaf de plek waar ik sta!” aldus Riske de Rat.

De mixtape bevat 16 tracks waaronder 8 eigen producties. En een fraaie zelf vormgegeven hoes. Riske heeft het meeste zelf gedaan omdat hij van mening is dat dit de beste manier is om jezelf naar buiten te brengen. Voor ieder wat wils is de gedachte achter de tape.

De MC is naast rappen en produceren ook bezig als acteur. In de hiphopfilm over graffiti Fatcap Express van Danny ‘Kas’ Stolker speelt hij de hoofdrol naast Jiggy Djé. De keuze voor de filmrol was snel gemaakt. Jeugdvriend Kas heeft de film gebaseerd op de avonturen die hij en Geoffrey (Riske zijn echte naam) samen beleefden in de tijd dat zij nog beide actief waren in de graffiti. Vanaf zijn 11de jaar tot zijn 21ste heeft Geoffrey met de graffiti een legendarische naam opgebouwd in binnen- en buitenland. Zijn pieces waren veelvuldig terug te vinden in magazines en op dvd’s. In 1996 verschijnt hij zelfs op landelijke televisie in de documentaire ‘Tags’ over de Rotterdamse graffitiscène. De jaren gaan voorbij en ook justitie begint zich inmiddels af te vragen wie Risk is, dus besluit hij zich volledig te gaan focussen op het maken van muziek.

De mixtape In het gebouw bwoy! is vanaf heden te downloaden op: http://www.riskederat.nl/ onder het kopje mixtape. Fatcap Express draait 15 mei in The Movies Amsterdam aan de Haarlemmerdijk. De film begint om 21.30uur en duurt 70 min, een kaartje kost je € 7.50. Kaarten winnen? Klik dan even hier.

BRON: ML75 (big up pasj)

download de mixtape hier: http://www.riskederat.nl/ccount/click.php?id=6



1 opmerking:

Anoniem zei

Zo, dit is wel dope shit! Had nog nooit gehoord van die kerel maar denk dat ik meer van hem ga horen in de toekomst.

respect

Advertenties / Advertisements

Nederlands
Nederhop Vidz is bereid om advertenties op de website te plaatsen. Tegenwoordig wordt Nederhop Vidz dagelijks bezocht door bezoekers uit de wereld, voornamelijk Nederland. Nederhop Vidz verzekert u daarom dat uw advertentie zal worden gezien. Voor meer informatie, neem contact op met Nederhop Vidz.

- Ampirex, Nederhop Vidz

English
Nederhop Vidz is willing to put advertisements on the website. Nowadays Nederhop Vidz is daily visited by visitors from all over the world, especially the Netherlands. Therefore Nederhop Vidz guarantees you that your advertisement will be seen. For more information, please contact Nederhop Vidz.

- Ampirex, Nederhop Vidz